Wat de massage kan teweeg brengen​​​

De relaxatiemassage is een uitnodiging om alles even los te laten en te genieten in diepe rust. Hoewel dit kan klinken als een luxe, is regelmatige diepe ontspanning eigenlijk heel essentieel voor ons zenuwstelsel, en ons lichamelijk en geestelijk welzijn. Diepe ontspanning geeft lichaam en geest de kans om te recupereren van stress en opgedane ervaringen en brengt terug balans. Een regelmatige relaxatiemassage geeft vaak een algemene 'boost' en heeft zeer veel voordelen, zoals opgeloste spanningen in pijnlijke spieren, verbeterde slaapkwaliteit, verminderde spanningsklachten en stress, een versterkt immuunsysteem en een algemeen gelukkiger gevoel.

Een must voor iedereen!​​ 

Wat de Emotionele Integratie kan teweeg brengen

Emotionele Integratie werkt via specifieke technieken aan zowel fysieke als emotionele klachten, door het vinden van een oplossing voor niet-verwerkte of soms tegenstrijdige emoties. Het erkent dat iedere emotie die je voelt terecht is en gaat op zoek naar zijn oorsprong om van daaruit een doorbraak te creëren. Onbewuste blokkades kunnen zo naar de oppervlakte komen, wat leidt tot nieuwe inzichten en de opportuniteit voor genezing, groei en een betere levenskwaliteit. 

Via de sessies leer je oude denkpatronen, overtuigingen en emoties om te vormen, zodat je niet meer vast zit in iets, maar terug vooruit kan. Je kan jezelf beter begrijpen, bent je meer bewust van wat je nodig hebt en bent niet meer zo snel getriggerd. Je leert hoe je in het dagelijkse leven met emotie kan omgaan en leert hoe krachtig je gedachten zijn. Je voelt je sterker worden, wordt vrolijker en vrijer van binnen uit en omstandigheden en dynamieken in relaties met mensen (uit het verleden of nu) trekken je niet langer uit balans.

Emotionele Integratie is een tool voor bewustwording en healing. Het is toepasbaar op een brede waaier aan klachten. De klachten waar ik het vaakst mee werk zijn chronische pijn, psychosomatische klachten, fysiek en emotioneel misbruik, reactiviteit, burn-out, depressie en eenzaamheid door het gevoel anders te zijn dan anderen.

Emotionele Integratie is niet aangeraden indien u hulp zoekt voor suïcidale gedachten.

Emotionele Integratie is geen vervanging voor psychotherapie. 

Waarom massagetherapie en Emotionele Integratietherapie zo goed samengaan


Dat lichaam en geest verbonden zijn met elkaar, is voor de meesten geen geheim meer. Emotionele spanningen worden ook lichamelijk beleefd. Het lichaam vormt daarmee een brug naar het diepere werk. Via massage kan bewustwording worden gestimuleerd, het aanwezig zijn en blijven in het lichaam, het leren Zijn bij jezelf en niet vluchten in 'doen' of in conversatie, het terug leren voelen, het leren observeren van gedachten en emoties, het kunnen ontspannen, het bewegen van emotie. Al deze zaken zijn belangrijk ook om een stap verder te kunnen gaan in de Emotionele Integratietherapie.

Natuurlijk zijn de massages en de EI-therapie ook elk afzonderlijk heel positief.